Головна » 2016 » Січень » 26 » Одно і багатопильні верстати з подачею кареткою або конвеєрно-ланцюговим механізмом.
02:14
Одно і багатопильні верстати з подачею кареткою або конвеєрно-ланцюговим механізмом.

Для поздовжнього розпилювання колод на бруси, шпали і дошки застосовують одно - і багатопильні верстати з подачею кареткою або конвеєрно-ланцюговим механізмом. Переваги круглопилкових верстатів у цьому випадку перед лісопильними рамами і ленточнопильными верстатами полягають у простоті конструкції, високої продуктивності і простоту експлуатації. Але на них виходить пропив більшої ширини (6... 10 мм), що знижує об'ємний вихід пиломатеріалів, особливо при розпилюванні тонких колод. Ширина пропилу на лісопильних рамах становить 3...4 мм, на стрічкопилкових верстатах до 3 мм. Крім того, точність розпилювання на цих верстатах невисока.

Схема однопильного верстата. Колода з накопичувального пристрої укладається на механізовану візок 8, що переміщується по рейковому шляху 3. На рамі візка встановлені поперечні напрямні 7, на яких змонтовані стійки 6 із захватами для кріплення распиливаемого матеріалу. Спільне синхронне переміщення стійок на розмір відпилюваного дошки здійснюється від одного циліндра. Крім того, крайні стійки мають відносне індивідуальне переміщення в межах 75 мм, що дозволяє розпилювати колоди по втікаю. При зворотному ході візки рама зі стійками відводиться від пилки двома гідроциліндрами.

Механізм переміщення візка складається з регульованого гідроприводу (насоса 10 і гідромотора 11), циліндричного зубчастого редуктора 12, приводного 1 і натяжної 9 барабанів, пов'язаних з візком 8 сталевими тросами 2. При обертанні барабана 1 один трос намотується на нього і тягне візок, а інший змотується з барабана. Швидкість робочого ходу візки (до 80 м/хв) регулюється плавно за допомогою оператором рукоятки керування. Швидкість холостого ходу постійна - 120 м/хв.

Пильний механізм включає в себе верхній 5 і нижній 4 пилкові вали з індивідуальними приводами та пилками, встановленими в одній вертикальній площині. Нижня пила (D== 1250 мм) змонтована на нерухомій рамі, а верхня (D=1000 мм) встановлена на рухомій рамі і може опускатися, компенсуючи знос пив.

Круглопильні багатопильні верстати для поздовжнього розкрою дощок товщиною до 200 мм на дошки можуть замінювати лісопильні рами 2-го ряду. В залежності від товщини распиливаемого бруса пили закріплюються на одному або двох (верхньому і нижньому) валах. В останньому випадку встановлюються пили меншого діаметру, а отже, і меншої товщини, що дозволяє зменшити ширину пропилу і збільшити об'ємний вихід пиломатеріалів.

У восьмипильном верстаті Ц8Д-8М механізм різання включає двухопорный консольний вал 2, змонтований на підшипниках кочення на станині 1 в розточці шарнірно закріпленої опори, положення якої щодо висоті можна регулювати з допомогою гвинтів. На консольній частині пільного валу на двох направляючих шпонках встановлені плаваючі пилки 6. Пили не мають фланцевого фіксованого закріплення уздовж вала. Такий метод кріплення пив полегшує налаштування пив на товщину отпиливаемых дощок і знижує напругу в полотні пилки. Відстань між пилками фіксується з допомогою блоку направляючих 7 з текстолитовыми накладками. В регульований зазор між напрямними та пилками для охолодження останніх подається під тиском водо- повітряна суміш. При зміні пив напрямні відводяться. За крайніми пилами встановлюються розділові ножі 5. Пільний вал приводиться в обертання від асинхронного електродвигуна через клиноременную передачу.

Механізм подачі складається з двох опорних 12, чотирьох нижніх. 13 і двох верхніх 8 приводних рифлених вальців. Брус базується на нижні подаючі вальці і притискається до них під дією маси верхніх вальців і зусилля, що створюється пружинами 9. Регулювання верхніх вальців на товщину распиливаемого бруса проводиться вручну за допомогою гвинтів 10 і важелів 3 і 4. Подаючі вальці приводяться від безступінчато регульованого електродвигуна постійного струму через циліндричні редуктори і ланцюгову передачу. Дворядна когтевая завіса 11 запобігає викид бруса і срезков з верстата.

 

 

Переглядів: 467 | Додав: RepGYRY | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar