Головна » 2016 » Січень » 26 » Розпорядження патентними правилами.
03:31
Розпорядження патентними правилами.
  1. Розпорядження патентними правилами.


         Умови передачі патентних прав: 

1.Визначається термін, територія, коло і сфера переданих прав, розмір і порядок виплати винагороди, гарантії автора: встановлення одноразової винагороди, встановлення поточних відрахувань. 
         2. Умови ліцензійного договору не повинно порушувати норма законодавства про конкуренцію та обмеження монопольної діяльності. 
         3. Ліцензійні договори підлягають обов'язковому ув'язнення в письмовій формі і повинні бути зареєстровані в Патентному відомстві РФ під страхом їх недійсності. 
         Законодавство передбачає і спеціальні види ліцензій, вони діляться на примусові і відкриті. Примусової називається ліцензія, видачі якої може добиватися через Вищу Патентну палату будь-яка зацікавлена ​​особа. Відкриті: суть зводиться до того, що закон надає патентовласнику можливість подати в Патентне відомство РФ заяву, в відповідно до якого власник патенту надає будь-яким третім особам можливість використовувати його розробку. Обмеження патентних прав:

1. застосування запатентованих коштів в конструкції чи при експлуатації транспортних засобів інших країн, за умови, що вони тимчасово або випадково на території РФ; 

2. проведення наукового дослідження або експерименту над запатентованим засобом; 

3. застосування запатентованих коштів при ПП для ліквідації їх наслідків; 

4. застосування запатентованого кошти в різних цілях без отримання доходів; 

5. разове виготовлення ліків в аптеках за рецептами лікарів; 

6. застосування запатентованих коштів, якщо ці кошти введені в господарський оборот законним шляхом; 

7. не порушують авторського права дії попереднього користувача, тобто особи, до дати пріоритету добросовісно використала на території РФ створеного від патентовласника такого ж рішення або, принаймні, зробило всі необхідні приготування; 

8. застосування тих розробок, які морально охоронялися авторськими свідоцтвами, власники яких обміняли їх на патенти РФ; 

9. використання в інтересах національної безпеки з гарантією виплати патентовласнику сумірною компенсації, суперечка про яких дозволяється в Вищої патентної палатою, а в подальшому - судом. 

Переглядів: 744 | Додав: RepGYRY | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar