Головна » 2016 » Січень » 26 » Верстати Essetre techno pm
02:35
Верстати Essetre techno pm

Вступ

Обробний центр з ЧПУ являє собою багатофункціональний верстатний комплекс з програмною системою управління. Обробний центр оснащений рухомим робочим столом (одним або декількома) і системою автозміни інструменту. Центр здатний обробляти заготовки з різних матеріалів. Верстатний комплекс має дуже широкі технологічні можливості, завдяки поворотному столу, великому набору інструментів і значного діапазону змін частот обертання шпинделя і швидкостей подач.

Вартість обробних центрів із ЧПК досить висока, що, однак, компенсується виробничими можливостями обладнання. Обробні центри дозволяють випускати вироби з високим темпом - за рахунок скорочення тимчасових витрат на перенесення заготовок між верстатами, пристосованими для різних технологічних етапів. Тим не менше, використання такого обладнання виправдано насамперед там, де потрібна комплексна обробка з можливістю поєднувати різні техпроцеси і отримувати «на виході» готовий виріб. Тому обробні центри з ЧПК широко застосовуються на меблевих підприємствах, при виробництві віконних блоків, а також для обробки складних корпусних деталей

Прецизійна механіка, якісні поздовжні напрямні зі зниженим тертям, потужні і точні виконавчі серводвигуни інструментального порталу, високопродуктивна система ЧПУ - всі ці рішення спрямовані на досягнення високої швидкості і якості обробки.

Обробні центри розраховані на тривалу експлуатацію в напружених умовах промислового виробництва. Застосовувана система розподіленої картриджной мастила дозволяє забезпечувати подачу масла в строго дозованому кількості, в потрібні вузли і пари тертя. Це скорочує витрату мастила, значно знижує трудомісткість облуговування верстата і в той же час забезпечує тривалу працездатність без втрат вихідних характеристик точності.

Обробні центри можуть працювати з заготовками з будь-яких матеріалів, в тому числі з деревинної, МДФ, ДВП, ДСП, фанерою, композитними алюмінієвими панелями (типу «Alucobond», «Dibond»), пластиками, органічним склом, штучним і натуральним каменем, кольоровими металами , сталями, алюмінієвими і алюмінієвими сплавами, титаном і т.п.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.Обробні центри з ЧПК

 

Essetre TECHNO PM - обробний центр з ЧПУ, з рухомими порталом і п’яти – осьовою головкою для обробки бруса (рис.1).

 

Рисунок 1. Essetre techno pm

 

2.Виробник верстата

 

Essetre TECHNO PM виготовляється даний верстат у Італій у місті Тьене. Компанія Essetre була заснована в 1979 році. Спеціалізується на виготовленні деревообробного обладнання. Сьогодні це компанія, добре відома на італійському і зовнішньому ринку. Новий цех відкрився в 2013 році, так спроектований, щоб надати високий організований потік виробництва.

Також для полегшення роботи компанія розробляє програмне забезпечення. Нове програмне забезпечення для управління обробки, в комплекті з 3D візуалізації, моделювання, Попередній перегляд і оцінка часу обробки, що дозволяє імпортувати обробку, через BTL файли, від найвідоміших програм для малювання або для вставки обробку вручну. Нове програмне забезпечення має можливість бути інтегровані з новими робочими циклами, щоб задовольнити різний клієнт потребує. Кожна машина має, ніж можливість, щоб бути з'єднан через Інтернет, для того, щоб дозволити віддаленого допомога.

 

 На всіх етапах збірки верстата передбачені перевірки відповідності, які виконуються на підставі спеціальних перевірочних процедур. Співісність всіх що лінійних направляють вивіряється з використанням електронних рівнів. Допуски на прямолінійність і паралельність тих, що направляють забезпечують відхилення не більше 0,02 мм/м. На всіх верстатах перевірка точності і двосторонньої повторюваності позиціонування осей проводиться з використанням лазерної інтерферометричної системи. Точність двостороннього позиціонування осей визначається допуском ±0,05 мм.
На завершення динамічних випробувань верстата, що проводяться, на спеціальному лінійно-сферичному стенді Ренішоу виконується перевірка точності кругової інтерполяції осей. Електричні випробування кожного верстата в цілому проводяться відповідно до нормалі CEI EN 60204-1

 

 

3. Область застосування верстатів даної серії вкрай різноманітна, і залежить від комплектації певного верстата.

Обробні центри з ЧПК поєднують в собі токарний і фрезерний верстати. Це дозволяє вести ефективну 5-ти координатну обробку всіх поверхонь заготовки (торцевих, країв, глухих і відкритих пазів), виконувати свердління отворів, обробляти ребра, припливи і бобишки, знімати фаски, виконувати скругления, нарізати різьблення, використовують в житловому будівництві. Застосовується на великих деревообробних підприємствах, що спеціалізуються на комплексному житловому будівництві з дерев'яного бруса. Рухомий портал і нерухома заготівля дозволяють обробляти брус довжиною до 9м.

 

22222.jpg

 

Переваги: 

 - обробні центри з ЧПК дозволяють збільшити якість і ефективність.

- різні свердлильні голови з числом обертань до 7500 обертів в хвилину і запатентованою системою швидкої зміни інструмента для заміни свердла, не чіпаючи при цьому інструмент.

- Швидке налаштування верстата завдяки ЧПК

Функціональні особливості:

- з'єднання таких робочих операцій, як форматна обробка, окантовка та свердління

- гнучка відповідність Вашої продукції вимогам ринку 

- швидка зміна робочого інструмента

- простота робота з верстатом

 

4.Основні характеристики

Верстати Essetre TECHNO PM мають вільну конфігурацію і комплектуються під конкретні завдання кожного клієнта. Вибір різних конфігурацій по істині безмежний і здатний задовольнити будь-які, навіть самі специфічні вимоги замовника. Особливість верстатів Essetre TECHNO PM полягає в тому,

Робочий центр з рухомою портальною рами і 5 інтерполюються осі голову обробляти балки або панелі. Структура машини дозволяє обробляти пучків з перетину розміром до 800x400 мм (~ 32 "~ 16 х" (рис.2)). Ця система використовує "плоскогубці" затискачі для позиціонування або тримати, що дозволяє виконання всіх необхідних процесів.

5000 х 1200 мм (бл. 16 х 4 фути), за умови, з вакуумним відбудеться шар матеріалу, дозволяє обробляти плоскі елементи, такі як:

  • SIP панелі всіх видів до 4 футів в ширину,
  • сходи,
  • стовпи і повідомлень,

Різні елементи, які не потрапляють в області виробництва. Безпека перш за все особливу увагу було приділено безпеки для захисту відповідно до норм CE для стримування пилу і зниження шуму. Гнучка і продуктивною цю машину роблять швидка зміна інструменту та наявність магазину з інструментами.

Технічні Дані

6 керованих осей: X, Y, V (зажим), Z, B, C

Максимум робоча довжина променя з репозиціонування 18000 мм (59 футів)

Мінімум Робоча довжина променя ....

Максимум працює перетин 800x400 мм (~ 32 "х ~ 16")

Мінімум працює розділ 100x100 мм (~ 4 "х 4")

Електрошпинделі 12кВт потужності при 7000 оборотів в хвилину

Рідина Електрошпинделі охолодження

Електрична шафа охолодження

Х - Y вісь Швидкість 70 м / хв (~ 230 футів / хв)

Вісь Z швидкість 32 м / хв (~ 105 футів / хв)

В осі нахилу 260 °

З обертання осі 540 °

Z вісь хід 1350 мм (53 ")

Вісь Х хід 1400 мм. (55 ")

У осі ходу 11800 мм. (38'8 ")

Підключення інструментів HSK 63F

Лінійний інструмент проведення журнал на стійках 9 + 9 позиції

Інвертор харчування 22 кВт

RPM програмування 1000-18000 оборотів в хвилину

Захисту безпеки CE

 

 

5.Опис конструкції обробного центра

 

Обробні центри з ЧПК поєднують в собі токарний і фрезерний верстати. Це дозволяє вести ефективну 5-ти координатну обробку всіх поверхонь заготовки (торцевих, країв, глухих і відкритих пазів), виконувати свердління отворів, обробляти ребра, припливи і бобишки, знімати фаски, виконувати скругления, нарізати різьблення і т.д.

Потужна станина, виконана у вигляді стійких до деформації жорстких зварювальних конструкцій, завдяки значній власній вазі забезпечує гасіння вібрацій, які виникають у процесі роботи.

Продумана система кріплення заготовки на робочому столі поєднує переваги вакуумних столів і механічного затиску струбцинами під Т-образні пази. Великий запас ходу по вертикалі дозволяє встановлювати на робочий стіл спеціалізовані пристосування для спрощення завантаження / розвантаження заготовок. Дозволяє здійснювати ручне управління положенням притисків, встановлених на рухомих опорних траверсах оброблюваних заготовок в лівій робочій зоні верстата. При цьому здійснюється одночасне включення-виключення притисків всієї цієї робочої зони. Відповідна пневматична система управляється двома рівнями тиску (2 - 6 бар), що виключає ризик травмування оператора в результаті притиску його рук під час завантаження оброблюваної панелі.

Магазин налічує 24 позиції оброблювальних інструментів що збільшує продуктивність верстата за рахунок зменшення часу на зміну інструмента та за рахунок відсторонення людини від даної операції. Один або два бокових магазину для інструмента (за кількістю шпинделів відповідно), з дев'ятьма позиціями кожен, призначені для фіксації патронів HSK 63F з різними видами інструмента і встановлені на опорних стійках в робочій зоні. Зміна інструменту відбувається автоматично, відповідно до програми обробки.

 

Кількість встановлених шпинделів залежить від бажаної продуктивності верстата. При установці другого шпинделя він комплектується другим магазином інструменту, з дублюючим набором функцій і використовуваного інструменту. При установці двох шпинделів обробка бруса проводиться обома шпинделями одночасно, що фактично збільшує продуктивність майже в два рази. Універсальність обробного агрегату дозволяє використовувати його для торцювання бруса із застосуванням циркулярної (D = 450мм) і ланцюгової (L = 330мм) пив без додавання додаткового вузла торцювання.

Перетворювач частоти високої потужності дозволяє шпінделю ефективно працювати в діапазоні частот від 1000 до 18000 об / хв. Це необхідно для того, щоб гарантувати оптимальне використання потужності шпинделя залежно від діаметра ріжучого інструменту, ступеня його заточки, швидкості подачі, оброблюваного матеріалу. Для забезпечення потрібних параметрів, до розробки інвертора були залучені фірми, що спеціалізуються на розробці електрообладнання для високошвидкісних приводів високої потужності.

Система цифрового управління складається з блоку цифрового управління, пов′язаного з приводами, які управляють електродвигунами переміщення елементів верстата. Дозволяє проводити одночасне управління 5 інтерполюючими осями.

Незважаючи на складність виконуваних завдань, управління та програмування верстата здійснюється порівняно легко. Цьому сприяє система ЧПУ, що дозволяє задавати програму обробки, в тому числі імпортують готові STL-файли. Кожен обробний центр оснащений шафою керування та стійкою ЧПУ. Завдяки готельного розташуванню, керуюча електроніка надійно захищена від вібрацій і нагрівання при роботі устаткування. Пульт управління надає доступ до всіх функцій верстата і забезпечує безпеку технологічного процесу - за рахунок дистанційного контролю обладнання.

Система ЧПУ побудована на базі промислового контролера відомої італійської фірми NUM, продукція якої відома своєю надійністю. Модель і конфігурація контролера залежать від кількості обробних агрегатів, видів обробки і деяких конструктивних особливостей верстата. Програмне забезпечення побудовано на основі Windows - інтерфейсу, що робить його простим в експлуатації і знижує час навчання персоналу до мінімуму.

Рухома панель управління

Складається з 17 "кольорового TFT-монітора, клавіатури, кнопок управління, аварійної сигналізації і ЧПУ. Інтерфейс програмного забезпечення заснований на Windows XP, ібазіруется на РС такій конфігурації:

Процесор Pentium IV;

Об'єм оперативної пам'яті не нижче 256 Мб;

Об'єм жорсткого диска не менше 20 Гб;

Floppy-диск 3,5 ";

CD-ROM;

USB-порт.

 

Консоль дистанційного керування дозволяє операторові верстата проводити управління швидкістю інтерполяції осей, а також швидкістю обертання шпінделя з використанням потенціометра. Тут же знаходиться і кнопка аварійної зупинки верстата

Стрічковий транспортер призначений для видалення стружки і тирси із зони обробки. Розташований безпосередньо під робочою зоною.

Система змащення вузлів і агрегатів. Централізована система мастила призначена для автоматичного змащення напрямних, лінійних підшипників, приводів. Подача мастила контролюється ЧПУ. Коли мастило в баці витрачена до мінімального рівня, на дисплей виводиться попереджувальний сигнал.

Мастило пневмосистеми: мастило електропневматичних клапанів, пневмоциліндров та інших складових пневмосистеми, здійснюється через групу фільтрів і туманоутворюючих сопла.

Система охолодження електрошпинделя: для підтримки оптимальної робочої температури Електрошпинделі має рідинне охолодження з системою рециркуляції охолоджуючої рідини по замкнутому контуру.

Направляючі рухомий портал переміщається по лінійним роликовим напрямних, встановленим на жорстких опорах.

Захисний кожух жорстка сталева конструкція з вікнами з високоміцного шумопоглинального полікарбонату дозволяє мінімізувати рівень шуму і перешкоджає виходу стружки з робочої зони.

 

 

 

Переглядів: 638 | Додав: RepGYRY | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar