Головна » Архів матеріалів

Круглопилочні верстати 
Круглопилочні верстати застосовують для розкрою пиломатеріалів, заготовок, плиткових матеріалів (фанери, деревоволокнистих, деревостружкових плит. Залежно від технологічного призначення круглопилочні верстати розділяють на верстати для:
•  поперечного розкрою матеріали; 
•  подовжнього розкрою матеріалу; 
•  змішаного розкрою матеріалу.

 

Багатопильний верстат своїми руками

 

Будь виробнича робота, яка пов'язана з таким досить примхливим матеріалом, як деревина натуральна, - справа аж ніяк не проста і досить відповідальна. Не мудро, що найменше невірний рух або недбале ставлення до робочого процесу може привести до плачевного результату. Тому рекомендується грунтовно вивчити характер оброблюваної заготовки і правильно вибрати багатопильний стрічковий верстат по дереву. А можна і самому зібрати такий апарат, якщо знаєте толк в виробах своїми рукам ... Читати далі »

Переглядів: 1338 | Додав: RepGYRY | Дата: 26.01.2016 | Коментарі (0)

Застосування форматно-розкрійних верстатів для розкроювання плитних матеріалів у розмір уже давно стало традиційним для меблевих виробництв. Залежно від особливостей технологічного процесу на різних підприємствах обладнання цього типу використовують для різноманітних операцій. У цій публікації ми розповімо про деякі функції форматно-розкрійних верстатів, які покликані полегшити роботу оператора, підвищити продуктивність та якість розкроювання, покращити безпеку.
Часто в процесі виготовлення меблевих виробів виникає необхідність розкровання заготовок під певним кутом відносно крайки. Здавалося б, що тут немає нічого складного, адже майже усі сучасні форматно-розкрійні верстати обладнані функцією повертання встановленої на каретці упорної лінійки на певний кут відносно лінії розкроювання. Але виявляється, що для виготовлення заготовки необхідних розмірів та конфігурації одного встановлення упорної лінійки під кутом до лінії розпилювання недостатньо – ще потрібно встановити ... Читати далі »

Переглядів: 732 | Додав: RepGYRY | Дата: 26.01.2016 | Коментарі (0)

Для поздовжнього розпилювання колод на бруси, шпали і дошки застосовують одно - і багатопильні верстати з подачею кареткою або конвеєрно-ланцюговим механізмом. Переваги круглопилкових верстатів у цьому випадку перед лісопильними рамами і ленточнопильными верстатами полягають у простоті конструкції, високої продуктивності і простоту експлуатації. Але на них виходить пропив більшої ширини (6... 10 мм), що знижує об'ємний вихід пиломатеріалів, особливо при розпилюванні тонких колод. Ширина пропилу на лісопильних рамах становить 3...4 мм, на стрічкопилкових верстатах до 3 мм. Крім того, точність розпилювання на цих верстатах невисока.

Схема однопильного верстата. Колода з накопичувального пристрої укладається на механізовану візок 8, що переміщується по рейковому шляху 3. На рамі візка встановлені поперечні напрямні 7, на яких змонтовані стійки 6 із захватами для кріплення распиливаемого матеріалу. Спільне синхронне переміщення стійок на розмір відпилюваного дошки здійснюєть ... Читати далі »

Переглядів: 467 | Додав: RepGYRY | Дата: 26.01.2016 | Коментарі (0)

Двухпильный обрезной станок Ц2Д-5А (рис. 97, а) предназначен для двусторонней продольной параллельной обрезки кромок у необрезных досок, чтобы получить чистообрезной пиломатериал с прямоугольным сечением. Станок комплектуется впередистаночным столом и рейкоотделителем; он устанавливается в основной поток лесопильного цеха. Выпускаются станки только с левым управлением, однако на лесопильных заводах их можно переналаживать и на правое управление. Станки с правым управлением могут быть поставлены по особому заказу.
Ширина выпиливаемой доски определяет расстояние между пилами. Коренная пила (обычно правая) неподвижная, а левая может перемещаться вместе с площадкой по шлицам пильного вала 2 гидроцилиндром. Управление гидроцилиндром — четырехходовым золотником 4. Перемещение передвижной пилы ступенчатое с шагом 10 мм (1/2 дюйма для экспортных пиломатериалов). Управление станком дистанционное с пульта управления 6. Расстояние между пилами задается станочником путем установки р ... Читати далі »

Переглядів: 2925 | Додав: RepGYRY | Дата: 26.01.2016 | Коментарі (0)

 

На даному етапі розвитку економіки більшість підприємств залежать від раціонального використання основних фондів держави. Основні фонди держави є однією із найважливіших складових будь-якого виробничого процесу, адже від їх величини залежать об’єм виробництва, потужність, а від обсягу використання обладнання і випуск готової продукції. На даний момент є актуальним забезпечення ефективного використання основних фондів. Вихід з ситуації, яка склалася вимагає пошуку нових варіантів господарювання, нових підходів, експериментів. Але складність виникає в тому, що більшість підприємств володіють старими основними фондами і не мають коштів на їх модернізацію. Актуальність цієї проблеми полягає також в тому, що продукція, яка збувалась централізовано тапер не може знайти свого покупця через не конкурентоспроможність, а також дуже високу ціну в порівнянні з іноземними аналогами виробництва.

Крім того підвищення використання основних фондів, зумовлене тим, що вели ... Читати далі »

Переглядів: 632 | Додав: RepGYRY | Дата: 26.01.2016 | Коментарі (0)

Верстат ЦА-2 для поздовжнього розкрою

Призначення верстата

Призначений для високопродуктивної поздовжнього розпилювання обрізних і не обрізних дощок товщиною до 80 мм на бруски необхідної ширини.

На верстаті можна розпилювати і горбилі з перепадом їх товщини (в межах одного обапола) до 30 мм. При цьому горбилі подаються у верстат плоскою поверхнею вниз.

Розташування пильного валу щодо оброблюваних заготовок нижнє. Подача заготовок проводиться чотирма вулицями: двома нижніми і двома верхніми. Нижні вальці базують заготовки, верхні - здійснюють їх притиск до нижніх вальців. Всі вальці - приводні, що забезпечує стабільну подачу заготовок.

СХЕМА робочих органів верстата

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

 Просвіт верстата (ширина вхідного вікна), мм 500

 Розміри оброблюваних заготовок: довжина, м 0,5-6

 ширина, мм 20-400

 товщина, мм 10-80

 Кількість встановлюваних пив, шт 1-5

& ... Читати далі »

Переглядів: 1247 | Додав: RepGYRY | Дата: 26.01.2016 | Коментарі (0)

Багатопильні верстати. Багатопил

До головних переваг багатопила відносяться економічність енергоспоживання, висока продуктивність і точність розпила, яка забезпечується жорсткою конструкцією верстата. Багатопильні верстати мають також високий ступінь автоматизації, надійні в роботі і прості в обслуговуванні.

Багатопильний верстат рамного типу

Цей вид многопильного верстата з високою точністю редназначен для розпилювання бруса на дошки (ламелі). Принцип роботи цих многопилов схожий з роботою невеликий пилорами: пили, натягнуті пільной рамки, движущеюся розпилюють заготовку. Зворотно-поступальний рух пільной рами здійснюється кривошипно-шатунним механізмом.
Дискові багатопильні верстати
Ці багатопильні верстати призначені для високопродуктивної розпилювання бруса на обрізні пиломатеріали. Вони мають більшу, ніж рамні многопилы, продуктивність, високу точність і якість одержуваного пиломатеріалу. Різальним інструментом є дискові пилк
		
		... 
		
			Читати далі »
		
Переглядів: 725 | Додав: RepGYRY | Дата: 26.01.2016 | Коментарі (0)

5.Економічна частина

 

У економічному розділі дипломного проекту розраховуються та аналізуються техніко-економічні показники проекту, визначається його економічна ефективність.

Вихідними даними для розробки економічного розділу дипломного проекту є матеріали підприємства, зібрані під час проходження переддипломної практики, а також показники та нормативи, встановленні у результаті розробки інших частин проекту.

Техніко економічні показники багатопилкового верстата Ц5Д-8 приймаються за останній звітний 2014 рік.

Показники та норми, встановлені в результаті розробки попередніх частин проекту, оформляються у вихідну таблицю. Подальші розрахунки для зручності представляються у табличній формі.

Основні техніко-економічні показники проекту формуються на основі результатів, виконаних у таблицях економічного розділу дипломного проекту. Оформлені у підсумкову таблицю, виносяться у якості ... Читати далі »

Переглядів: 982 | Додав: RepGYRY | Дата: 26.01.2016 | Коментарі (0)

6 Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях

 

 

Метою дипломного проекту є модернізація механізму налаштування криглопилкового верстата Ц5Д-8, а метою даного розділу диплому являється вивчення й вирішення проблем, пов'язаних із забезпеченням здорових і безпечних умов, у яких відбувається праця робітника. Дослідження й виявлення можливих причин виробничих нещасних випадків, професійних захворювань, аварій, вибухів, пожеж, і розробка заходів і вимог, спрямованих на усунення цих причин, дозволяють створити безпечні й сприятливі умови для праці людини. Комфортні й безпечні умови праці − один з основних факторів, який впливає на продуктивність і безпеку праці, здоров'я працівників.

 

 

         6.1 Технічні рішення щодо експлуатації об'єкта

 

... Читати далі »

Переглядів: 1940 | Додав: RepGYRY | Дата: 26.01.2016 | Коментарі (0)

Швидкий прогрес промислового виробництва, характерний для другої половини минулого століття, виявляє помітний вплив на вдосконалення деревообробного устаткування. Основна мета цього вдосконалення полягає в подальшому покращенні умов праці робітника і підвищенні його економічних показників. 

В умовах високого рівня розвитку устаткування реалізація цього напрямку пов’язана не тільки з конструктивним вдосконаленням окремих вузлів сучасних верстатів, але й з розширенням їхнього типажу, пошуком нових принципових і кінематичних схем, переглядом організації та управління виробництвом, вдосконаленням технологічного процесу і т. ін. Підвищення економічних показників виробництва за рахунок використання нового устаткування досягається збільшенням їхньої рентабельності. Нині рентабельним вважають верстат, що вирізняється високою надійністю і забезпечує найменшу собівартість продукції заданої якості. У розв’язуванні цієї проблеми особливу роль відіграє якість верста ... Читати далі »

Переглядів: 1024 | Додав: RepGYRY | Дата: 20.11.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 »